MUsikskolen

Birkerød Privatskole har i en lang årrække haft sin egen musikskole med deltagelse af mange af skolens elever. Undervisningen udgør en uundværlig og inspirerende del af Birkerød Privatskoles musikalske liv, og vi ønsker hermed at styrke den kreative alsidighed og rummelighed til gavn og glæde for elever, for deres forældre og for skolen som helhed.

Vi håber derfor, at rigtig mange af skolens elever har lyst til at deltage i musikundervisningen på skolen.

Undervisningsbeskrivelser:


Sangundervisning (fra 3.kl.)

DSC_0603.jpg

Det er skønt at synge. At lære at synge på den rigtige måde, tager lang tid – ligesom at øve sig på et instrument. Stemmen er påvirket af vores humør, vejrtrækning, muskler osv. og ikke bare et instrument man tager frem af en instrumentkasse og spiller på eller sætter strøm til eller skifter streng på. Både krop og hjerne og vejrtrækning skal spille sammen, og derfor lyder det måske ikke smukt og perfekt hele tiden.

Vi synger de sange, du kan lide, men du vil også blive præsenteret for nye ting, du slet ikke kender. Vi arbejder både med det sangtekniske og det musikalske udtryk. Hvis du tidligere har gået sammen med en bestemt kammerat og gerne vil fortsætte med det, skal du skrive det på tilmeldingen.

Det forventes, at du også bruger tid på at øve og forbereder dig hjemmefra.

Lektion: 20 min. (solo), 30 min. (duo)

Lærere: Lars Harboe og Mette Heister


Musikproduktion (fra 4.kl.)

Målet er at give eleven værktøjer og motivation til at lave sin egen musik. Musikalsk erfaring er ikke et must, da vi begynder helt fra bunden med, hvordan en sang er bygget op med instrumenter, vokal og form. Vi starter med at arbejde med musikalske byggeklodser - også kaldet loops og samples. Derefter arbejder vi mere i dybden med musikken - hvordan man f.eks. laver et fedt trommebeat, basfigur osv. For at forstå musikken analyserer vi nutidige hits - hvordan de er bygget op, hvordan og hvorfor de er effektfulde, og finder sammen ud af, hvordan vi kan lave lignende selv.
Holdet består af 3 – 4 elever på hvert hold. Holdene bliver, så vidt som muligt, aldersinddelt.

Lektion: 60 min.

Lærer: Johan Luth-Svan


Klaverundervisning (fra 2.kl.)

Klaverundervisningen foregår med én elev ad gangen, men hvis man ønsker at gå med en kammerat, kan det foregå med max. 2 elever. Husk at skrive i tilmeldingen, hvis du ønsker at gå sammen med en anden. Alle elever har 20 min.
Eleverne bliver mødt på det niveau de er på, når sæsonen starter. Er man begynder, bliver man introduceret for nodelæsning og basisøvelser og med tiden også at spille akkorder. Det er vigtigt, at eleven har lyst til at spille, men det er også en forudsætning, at der er noget at spille på derhjemme (klaver, keyboard, orgel). Øvning derhjemme er naturligvis en del af at gå i musikskole, og det er vigtigt, at forældrene hjælper eleven på vej.

Lektion: 20 min. (solo) eller 40 min. (ved 2 elever)

Lærere: Lars Harboe, Mette Heister og Rasmus Vorm


El-guitar eller el-bas (fra 2.kl.)

På disse hold arbejder vi med dine yndlingsbands og favoritsange, og du lærer noget om guitarakkorder, nodelæsning og basgange helt fra begynderniveau. Vi spiller rock, pop, jazz eller blues alt afhængigt af, hvad du har lyst til. Vi vil lære at spille sammen, og derfra langsomt begynde at eksperimentere med solospil og improvisationer. Hovedsagen er, at vi har det sjovt med den musik, vi kan lide og få lyst til at spille meget mere.

Lektion: 20 min.

Lærer: Lars Harboe


Akustisk guitar (fra 2.kl.)

Der undervises i akustisk guitar efter gehør, noder og tabulatur. Du lærer akkorder, sange og melodier og vi spiller alt fra blues, rock, pop og latin til klassisk musik, hvor du alene eller sammen med andre bliver fortrolig med at spille guitar.

Soloundervisning 20 min. eller 30 min.
Er for de elever der ønsker den individuelle undervisning, der tilrettelægges efter den enkelte.

2 elever 30 min.
Er for de elever som ønsker at spille sammen med en anden på samme niveau. Du får et fællesskab omkring dit guitarspil, mere spilletid og en at øve med i din fritid.

At gå til guitar forudsætter, at du har en guitar og at du øver dig hjemme.

Lærere: Lars Harboe (alle niveauer) og Rasmus Vorm (begynder og let øvet)


HipHop Dans (fra 1. – 9. kl.)

Er du vild med dans og rytmer, og bliver du glad, når du hører musik? Så kunne HipHop Dans være noget for dig.

Vi lærer en masse trin og sætter det sammen som en hel serie til musik, alt efter ønsker og behov. Der er ingen hjemmearbejde, og det kræver bare, at du er glad for at bevæge dig. Er du lidt ældre, er der også mulighed for, at I SELV komponerer trin og serier m.m., og I kan her få hjælp til de sidste finjusteringer. Der er max. 8 - 10 på hvert hold og holdene bliver så vidt som muligt aldersinddelt.

Er du dreng og gerne vil lære at moonwalke og bevæge dig som en robot? Der vil også blive oprettet et drengehold. I så fald sæt hak i ”Hiphop dans - Boys Only” i tilmeldingen.

Lektion: 30 min.

Lærer: Tobias Kobberup


Solo sangundervisning

DSC_0664.jpg

At synge er noget man skal have lyst til. Stemmen er ikke bare et instrument man tager frem og spiller på eller sætter strøm til eller skifter ud. Både krop og hjerne og vejrtrækning skal sættes i sving(ninger), og derfor kan man ikke altid synge smukt og perfekt - i hvert fald ikke lige med det samme. Men man kan godt lære det - hvis man har LYST.

Vi synger de sange, du kan lide, men du vil også blive præsenteret for nye ting du slet ikke kender. Vi arbejder både med det sangtekniske og det musikalske udtryk. Hvis du tidligere har gået sammen med en bestemt kammerat og gerne vil fortsætte med det, skal du skrive det på tilmeldingen, ligesom du skal skrive, hvis du ønsker en bestemt lærer.

Det forventes, at du også bruger tid på at øve og forbereder dig hjemmefra.

Lektion: 20 min. (solo) og 40 min. (ved 2 elever)

Lærere: Mette Heister og Lars Harboe


Trommer (fra 1.kl.)

DSC_0669.jpg

Er du glad for musik og kan lide at banke søm i? Så er trommer lige noget for dig! På skolens trommesæt vil du lære en masse rytmer, som kan bruges til at spille sammen med andre eller sammen med anlægget derhjemme. Vi har stort fokus på spilleglæde og dyrker vores musikalske intuition, til en masse fede sange. Trommeåret afsluttes med ”Trommelørdag” – en videooptagelse med eleven, der spiller til en sang vi har lært i løbet af året. Et dejligt håndgribeligt udbytte af elevens hårde arbejde og et stort tilløbsstykke, når videoerne fremvises på skolen.


Lektion: 20 min.

Lærere: Johan Luth-Svan og Rasmus Vorm

Sammenspilshold (5.kl. - 6.kl.)

Spiller du på et instrument, eller synger du, og kunne du tænke dig at gøre det sammen med andre? Udover trommer, klaver, bas og guitar er du velkommen, hvis du spiller på andet eller har lyst til at synge - kor eller solo. Vi forsøger også i år med mindst 2 sammenspilshold, og hvis vi er mange nok (min. 4 tilmeldte) og synes besætningen er passende, bliver holdene oprettet. Og husk musik er også socialt. Forudsætning for at deltage på holdet er, at man i forvejen modtager, eller har modtaget undervisning på et instrument/sang enten på skolen eller privat. Skriv ved tilmeldingen hvilket instrument du spiller på eller om du synger, og hvor længe du har spillet/sunget.

Lektion: 45 min.

Lærer: Lars Harboe


Sammenspilshold (7. – 9. kl.)

Sammenspil for 7., 8. og 9. klasse er for elever med musikalsk erfaring, der søger udfordringen at spille sammen med jævnaldrende. Vi spiller nye hits, gamle klassikere og hvis muligheden byder sig, eget materiale. Fokus er at lære at spille fedt sammen, lytte til hinanden, lege med dynamik og få musikken til at gå op i højere enhed. Og vigtigst af alt - at have det sjovt! Det er en forudsætning, at du har lidt kendskab til et instrument/sang i forvejen, men du behøver ikke at være meget øvet. Tag evt. en snak med Johan, hvis du er i tvivl, om det er noget for dig. Skriv ved tilmeldingen hvilket instrument du spiller på eller om du synger. Vi skal være min. 4 tilmeldte før holdet oprettes.


Lektion: 60 min.

Lærer: Johan Luth-Svan


Birkerød Rockband (2. – 4. kl)

Birkerød Rockband giver en introduktion til glæden ved at spille sammen og at indgå i musikalske fællesskaber. Formålet med Birkerød Rockband er sammenspil, hvor eleverne arbejder med rotation, så alle får mulighed for at synge og spille på forskellige instrumenter som trommer, klaver/keyboard og percussion. Fokus er på sammenspil, at lytte til hinanden og på, hvordan man får sammenspil til at fungere både socialt og musikalsk.


Det kræver ingen forhåndskendskab til at spille et instrument for at deltage, men hvis man allerede spiller på et instrument, er det den bedste måde at skabe motivation og mening i sin øvning, fordi man kan bruge det, man øver på, i et musikalsk fællesskab.

Lektion: 45 min.

Lærer: Rasmus Vorm


Det Musikalske Værksted (0.kl. - 2. kl.)

”Stemmenøglen”
Det Musikalske Værksted ”Stemmenøglen” er elevens første møde med musikskolen, og er derfor ikke kun en mulighed for at blive introduceret til de mange andre tilbud – men at eleven har en forståelse hvad der er at vælge imellem og en idé om hvad de går ind til. Det Musikalske Værksted er et tilbud, hvor eleverne på små hold gennem leg lærer om de musikalske grundsten. Eleverne vil komme til at spille, synge, lytte og danse, imens de lærer om rytmer, toner og sammenspil. Derudover er det også et sted, hvor der vil blive introduceret en masse instrumenter, og få lov til at spille på dem. Med andre ord; Vi møder ind på et værksted, vi hamrer i takt for at bygge rumraketten. Vi synger melodier for at fylde raketten op med melodisk-brændstof. Vi lytter efter, så vi trykker på de rigtige tangenter under opsendelsen. Vi aflæser tyngdekraften på skærmen, hvor vi skal afkode noder for at holde kursen. Vi finder et nyt instrument, som vi alle skal prøve inden vi skal hjem igen. Undervisningen gennemføres på et mindre hold med ca. 10 elever.

Lektion: 35 min.

Lærer: Rasmus Vorm