MUsikskolen

Birkerød Privatskole har i en lang årrække haft sin egen musikskole med deltagelse af mange af skolens elever. Undervisningen udgør en uundværlig og inspirerende del af Birkerød Privatskoles musikalske liv, og vi ønsker hermed at styrke den kreative alsidighed og rummelighed til gavn og glæde for elever, for deres forældre og for skolen som helhed.

Vi håber derfor, at rigtig mange af skolens elever har lyst til at deltage i musikundervisningen på skolen.

Undervisningsbeskrivelser:


Skolekor (Fra 2.kl.):

DSC_0603.jpg

Her er det sangglæden, der er i centrum. Børnene lærer sangene udenad, og får evt. kopier med hjem, når der skal trænes til optræden. Vi varmer op med krop og stemme og lege, der styrker stemmen og pulsfornemmelse (rytmik). Eleverne bliver præsenteret for nye og gamle sange og introduceres for den fælles forståelse og "lytning", der behøves, når man synger i et kor. Koret optræder til jule- og sommerafslutning samt til skolens forårskoncert.

Lektion: 45 min.

Lærere: Lars Harboe


Musikproduktion (fra 5.kl.):

I faget musikproduktion er målet, at eleven ender med at kunne lave et færdigt nummer på computer. Musikalsk erfaring er ikke et must, da vi starter helt fra bunden med, hvordan en sang er bygget op med instrumenter, vokal og stykker. Vi starter med at arbejde med musikalske byggeklodser - også kaldet loops og samples. Pre-indspillet musik, som man kan “stable” ovenpå hinanden og ret hurtigt og intuitivt få et nummer til at lyde godt. Derefter bevæger vi os stille og roligt over i at arbejde mere i dybden med musikken - hvordan man f.eks. laver et fedt trommebeat og en basfigur. For at forstå musikken analyserer vi nutidige hits - hvordan de er bygget op, hvordan og hvorfor de er effektfulde, og finder sammen ud af, hvordan vi kan efterligne det i vores egne produktioner. Målet er at give værktøjer og motivation til at eleven får lyst til at gå hjem og lave sin egen musik.

Holdet består af ca. 4 - 6 elever på hvert hold. Hver lektion varer en time. Holdene bliver, så vidt som muligt, aldersinddelt.

Lektion: 60 min.

Lærer: Johan Luth-Svan

Klaverundervisning (fra 2. kl.):

Klaverundervisningen foregår enten enkeltvis eller på små hold med 2 elever. Alle elever har 20 minutter. Hvis du tidligere har gået sammen med en bestemt kammerat og gerne vil fortsætte med det, skal du skrive det på tilmeldingen, ligesom du skal skrive, hvis du ønsker en bestemt lærer.

Eleverne lærer dels at læse noder og også at spille efter becifring, dvs. at spille efter noder i højre hånd og akkorder i venstre. Det er vigtigt, at eleven har lyst til at spille, men det er også en forudsætning, at der er noget at spille på derhjemme (klaver, keyboard, orgel). Øvning derhjemme er naturligvis en del af klaverundervisningen, og her er det vigtigt, at forældrene hjælper eleven på vej.

Lektion: 20 min. (solo) eller 40 min. (ved 2 elever)

Lærere: Mette Heister og Lars Harboe


El-guitar, El-bas (alle hold fra 2. kl.):

På disse hold arbejder vi med dine yndlingsband og favoritsange, og du lærer noget om guitarakkorder, nodelæsning og basgange helt fra begynderniveau. Vi spiller rock, pop, jazz eller blues alt afhængigt af, hvad du har lyst til. Vi vil lære at spille sammen, og derfra langsomt begynde at eksperimentere med solospil og improvisationer. Hovedsagen er, at vi på holdet har det sjovt med den musik, vi kan lide og få lyst til at spille meget mere. Vi vil være 2 elever på hvert hold, såfremt der er elever der er på ca. samme niveau.

Lektion: 20 min. (solo) og 40 min. (ved 2 elever)

Lærer: Lars Harboe


Akustisk Guitar (fra 2. kl.):

Der undervises i akustisk guitar efter gehør, noder og tabulatur. Du lærer akkorder, sange og melodier, og vi spiller alt fra blues, rock, pop og latin til klassisk musik, hvor du alene eller sammen med andre bliver fortrolig med at spille guitar.

Soloundervisning 20 min.: Er for elever, der ønsker den individuelle undervisning der tilrettelægges efter den enkelte.

2 elever 30 min.: Er for elever, som ønsker at spille sammen med en anden på samme niveau. Du får et fællesskab omkring dit guitarspil, mere spilletid og en at øve med i din fritid.

3-4 elever 50 min.: Er for elever der gerne vil spille i et lille orkester, hvor sammenspillet er i centrum. Eleverne får meget undervisningstid, et fællesskab om musikken og lærer at spille flerstemmigt lige fra begyndelsen.

At gå til guitar forudsætter, at du har en guitar og at du øver dig hjemme. En udmærket børneguitar kan fås brugt for mellem 200-400 kr.

Lærere: Thomas Seidelin og Lars Harboe


HipHopdans (fra 1. kl.):

Er du vild med dans og rytmer, og bliver du glad, når du hører musik? Så kunne HipHopdans være noget for dig.

Vi lærer en masse trin og sætter det sammen som en hel serie til forskelligt musik, alt efter ønsker og behov. Der er ingen hjemmearbejde, og det kræver bare, at du er glad for at bevæge dig. Er du lidt ældre, er der også mulighed for, at I SELV komponerer trin og serier m.m., og I kan her få hjælp til de sidste finjusteringer.

Lektion: 30 min.

Lærere: Mette Boesgaard og Laura Falck Vigh


Solo sangundervisning (fra 3. kl.):

DSC_0664.jpg

At synge er noget man skal have lyst til. Stemmen er ikke bare et instrument man tager frem og spiller på eller sætter strøm til eller skifter ud. Både krop og hjerne og vejrtrækning skal sættes i sving(ninger), og derfor kan man ikke altid synge smukt og perfekt - i hvert fald ikke lige med det samme. Men man kan godt lære det - hvis man har LYST.

Vi synger de sange, du kan lide, men du vil også blive præsenteret for nye ting du slet ikke kender. Vi arbejder både med det sangtekniske og det musikalske udtryk. Hvis du tidligere har gået sammen med en bestemt kammerat og gerne vil fortsætte med det, skal du skrive det på tilmeldingen, ligesom du skal skrive, hvis du ønsker en bestemt lærer.

Det forventes, at du også bruger tid på at øve og forbereder dig hjemmefra.

Lektion: 20 min. (solo) og 40 min. (ved 2 elever)

Lærere: Mette Heister og Lars Harboe


Trommer (fra 2. kl.):

DSC_0669.jpg

Du behøver ikke have et trommesæt derhjemme for at gå til trommeundervisning. Puder, grydelåg og papkasser kan sagtens bruges til at øve sig på.

På skolens trommesæt vil du lære en masse rytmer, som kan bruges til at spille sammen med andre eller sammen med anlægget derhjemme.

Trommesæsonen afsluttes med en trommelørdag - se videoer her Trommelørdag 2017

Lektion: 20 min.

Lærer: Johan Luth-Svan


Sammenspilshold (fra 3. kl.):

Spiller du på et instrument og kunne du tænke dig at spille sammen med andre?

Udover trommer, klaver, bas og guitar er du velkommen, hvis du spiller på andet eller har lyst til at synge - kor eller solo. Vi forsøger også i år med mindst 2 sammenspilshold, og hvis vi er mange nok og synes besætningen er passende, bliver holdene oprettet. Og husk musik er også socialt.

Forudsætning for at deltage på holdet er, at man i forvejen modtager, eller har modtaget undervisning på et instrument/sang enten på skolen eller privat.

Lektion: 45 min.

Lærer: Lars Harboe

Undervisningsdage: Mandag og tirsdag


Sammenspilshold (fra 7. kl.):

Sammenspil for 7.-9. klasse er for elever med musikalsk erfaring, der søger udfordringen at spille med andre jævnaldrende.

Vi spiller nye hits, gamle klassikere, og hvis muligheden byder sig, eget materiale.

Fokus er at lære at spille fedt sammen, lytte til hinanden, lege med dynamik og få musikken til at gå op i en højere enhed. Og vigtigst af alt - at have det sjovt!

Det er en forudsætning, at du har lidt kendskab til et instrument/sang i forvejen, men du behøver ikke at være meget øvet. Tag evt. en snak med Johan, hvis du er i tvivl om det er noget for dig.

Skriv ved tilmeldingen hvilket instrument du spiller på.

Lektion: 45 min.

Lærer: Johan Luth-Svan